Asfalttiin ilmestyneestä rotan muotoisesta kolosta nähtävyys – nyt se halutaan säilyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chicagossa on nähtävyys, jollaista ei voisi suunnitella etukäteen. Roscoe Villagen kaupunginosassa sijaitsevassa jalkakäytävässä on rotan muotoinen kolo. Epätavallinen nähtävyys oli taannoin vaarassa kadota, kunnes paikalliset asukkaat tulivat hätiin.

Rotan muotoinen kolo syntyi 1990-luvulla, kun epäonninen jyrsijä juuttui kiinni kovettumassa olleeseen jalkakäytävän pintaan. Monet uskovat kyseessä olleen rotta. Toiset tosin suhtautuvat skeptisesti rottateoriaan ja uskovat eläimen olleen orava.

Chicagon rottakolosta tuli hiljattain kansainvälinen viraali-ilmiö siitä otettujen kuvien levittyä sosiaalisessa mediassa. Muodostuma alkoi houkutella paikalle turisteja. Osa jätti rottakololle pieniä lahjoja, kuten kynttilöitä, kolikoita, tupakoita ja ruokatuotteita.

Perjantaina asukkaita ja turisteja odotti karu näky. Joku oli täyttänyt rottakolon tuntemattomaksi jääneellä aineella. Associated Press -uutistoimiston mukaan paikalliset viranomaiset kertoivat, ettei Chicagon kaupunki ollut rottakolon täyttämisen takana.

Koska kololle oli Chicagossa jo ehditty lämmetä, ryhtyivät naapuruston asukkaat toimeen. He jynssäsivät rottakolon yhteistuumin puhtaaksi, palauttaen sen alkuperäiseen loistoonsa.