Eva Longoria viihdemaailman tasa-arvosta: ”Hollywoodilla olisi valta muuttaa maailmaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Eva Longoria haluaa Hollywoodin muuttavan viihdemaailman tasa-arvoa. Hänen mukaansa glamouristaan tunnettu elokuvamaailman keskus ei tee tarpeeksi töitä saadakseen estradille enemmän esimerkiksi naisohjaajia.

Grazia-lehden mukaan 49-vuotias Longoria sanoi, että Hollywoodia pidetään edistyksellisenä. Sillä on hänen mukaansa kuitenkin vielä pitkä matka naisten ja vähemmistöjen tasa-arvon saavuttamiseen.

– Tiedättekö, että ihmiset ajattelevat Hollywoodin olevan liberaali ja edistyksellinen, mutta se ei ole sitä. Olisi hienoa, jos sukupuolten välinen tasa-arvo olisi mukana kaikessa, mutta näin ei ole. Meillä on täällä yhä vähemmän naisohjaajia ja vähemmän latinoja. Olemme siis menossa väärään suuntaan, vaikka käsitys on, että täällä on kaikki hyvin, Longoria kertoo lehdelle.

– Naisille ei vieläkään ole samoja mahdollisuuksia kuin miespuolisille kollegoillemme. Alallamme on merkitystä, koska se voi muuttaa kulttuuria, ja kun muutat kulttuuria, voit muuttaa politiikkaa ja yleistä käsitystä.