Poliisi valvoo nyt vesillä – tilastot kertovat miksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vesillä liikkuvien määrä kasvaa kesäisin merkittävästi. Vesiliikenteen lisääntymisellä on varjopuolensa, sillä samalla onnettomuuksien riski kasvaa. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan tehostavansa valvontaa vesillä.

Vesiliikennettä valvotaan poliisin toimesta muun muassa Lohjanjärvellä ja Hiidenvedellä. Poliisin mukaan valvonnalle oli esimerkiksi juhannuksen tarvetta. Tuolloin poliisi antoi lukuisia huomautuksia sekä sakkoja, ja haaviin jäi viisi vesiliikennejuopumusta.

– Olimme juhannuksen jälkeiselläkin viikolla useana päivänä vesillä. Esimerkiksi keskiviikkona vesiliikenne oli melko rauhallista, ja keskityimme tarkastamaan veneilijöiden ajokuntoa ja -taitoa sekä veneillä liikkumiseen edellytettävien varusteiden kelpoisuutta. Katsoimme myös, ovatko kalastusluvat kunnossa, kertoo vanhempi konstaapeli Mika Heikkinen tiedotteessa.

Veneilijöitä kannustamaan tarkastamaan sekä ylläpitämään varusteiden ja veneen kunnon säännöllisesti. Myös venettä kuljettavan henkilön kunnosta on syytä huolehtia. Vesiliikenteessä promilleraja on 1.

Poliisi saa runsaasti vesiliikennevalvontapyyntöjä myös vesiskoottereista. Vesijettien koetaan toisinaan aiheuttavan häiriöitä ja vaaratilanteitakin. Heikkinen muistuttaa, että turvallisuus on kaikkien vesillä liikkuvien vastuulla.