Ikeassa aloitetaan hiljaiset ostostunnit – näin silloin tulee käyttäytyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikea alkaa järjestää hiljaisia ostotunteja, joiden aikana tavaratalot vaiennetaan musiikista ja kaupallisista kuulutuksista. Tarkoituksena on tarjota miellyttävämpi kokemus metelin ja ympäröivät äänet kuormittavina tunteville asiakkaille. Ensimmäiset hiljaiset ostotunnit järjestetään 3. heinäkuuta 2024.

– Saamme asiakkailtamme aika ajoin toiveita ylimääräisiltä ääniltä rauhoitetuista rauhallisemmista ostoshetkistä. Meillä on vastaavista hiljaisista ostostunneista kokemusta muista IKEA-maista, ja asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista, kertoo tiedotteessa IKEA Suomen tasa-arvo-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuuspäällikkö Catharina Van Den houwe.

Hiljaisista ostostunnenista kuulutetaan tavarataloissa ennen niiden alkamista. Niitä vietetään Ikea-tarvarataloissa pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 18-19.30. Asiakaspalvelu tavarataloissa toimii normaalisti myös hiljaisten tuntien aikana.

– Hiljaisuus rentouttaa mieltä ja rauhoittaa aisteja keskellä kiireistä elämänrytmiä.  Joillekin asiointi vilkkaissa myymälöissä voi olla syystä tai toisesta erityisen haastavaa. Toivomme tuovamme tätä kautta pienen helpotuksen erityisesti näiden asiakkaiden arkeen, Van Den houwe kertoo.