Rihannan ja Jay-Z:n jättihitti Youtuben miljardikerhoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rihannan ja Jay-Z:n vuoden 2007 jättihitti rikkoi taannoin Youtubessa merkittävän virstanpylvään. Umbrella-kappaleen musiikkivideo on kerännyt palvelussa yli miljardi katselukertaa. Nyt kappaleella on 1 043 405 000 katselukertaa Youtubessa.

Umbrella nousi katselukertojen määrän myötä niin kutsuttuun Youtuben miljardikerhoon. Kappale on toki ollut valtavan suosittu jo aikaisemminkin. Umbrella pysytteli Billboard Hot 100 -listan ensimmäisellä sijalla peräti seitsemän viikon ajan, ja kyseessä onkin yksi Rihannan uran menestyksekkäimmistä kappaleista.

Umbrella oli Rihannan Good Girl Gone Bad -albumin avausraita ja ensimmäinen single. Todellisena korvamatona tunnettu kappale muistetaan erityisesti mieleenpainuvasta kertosäkeestään ja videostaan, jossa Rihanna tanssii sateenvarjon kanssa mustiin pukeutuneiden tanssijoiden keskellä.

Umbrella-kappaleen kirjoittivat tuottajat Tricky Stewart ja Kuk Harrell yhdessä Jay-Z:n kanssa. Kappale oli alun perin luotu Britney Spearsia varten. Spearsin levy-yhtiö kuitenkin hylkäsi Umbrellan, sillä yhtiön mukaan tämän tuolloin työn alla olleella levyllä oli jo tarpeeksi kappaleita.