Kalassa on proteiinin lisäksi paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, joista tärkein on D-vitamiini. Kala on erinomainen D-vitamiinin lähde. Lisäksi kalassa D-vitamiini on hyvin imeytyvässä muodossa. Suositusten mukaan kalaa tulisi syödä vähintään kahdesti viikossa.
– Kalassa on samassa paketissa proteiininlähde, hyviä, pehmeitä rasvoja sekä vitamiineja ja hivenaineita. Kalassa on myös muita vitamiineja, kuten B-12-vitamiinia, joka vaikuttaa muistiin ja auttaa rautaa imeytymään elimistössä, Jakupović muistuttaa. Lisäksi kalassa on omega-3 -rasvahappoja, joiden on todettu vähentävän muun muassa sydäntautiriskiä., listaa ravitsemusterapeutti Sabina Jakupović.
Viisi hyvää syytä syödä kalaa:
– Kala on paras luonnollisen D-vitamiinin lähde.
– Kalan pehmeä rasva on hyväksi sydämelle
– Kalan pitkäketjuiset rasvahapot ovat tärkeitä aivoille ja keskushermostolle
– Kalan proteiini on täysiarvoista
– Kalassa on vain vähän energiaa ja monipuolinen ravintoainekoostumus