Hakkeriryhmä varasti lippujen viivakoodeja – vaatii lunnaita Ticketmasterilta

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Tunnettu hakkeriryhmä on kertonut saaneensa haltuunsa valtavan määrän keikkojen ja muiden tapahtumien lippujen viivakoodeja. Hakkerit vaativat välitysyritys Ticketmasterilta lunnaita lipuista. Mikäli niitä ei makseta, uhataan lippujen tiedot vuotaa verkkoon.

Hakkeriryhmä jakoi verkossa näytteen haltuunsa saamista lipputiedoista. Joukossa oli muun muassa Taylor Swiftin suositun Eras-kiertueen konserttilippuja. The Guardian -lehden mukaan hakkerit väittävät hallussaan olevan jopa 30 miljoonaa konsertti- tai urheilulipun viivakoodia.

Ticketmaster on sittemmin kommentoinut asiaa. Yhtiön mukaan digitaalisten lippujen viivakoodeja uusitaan jatkuvasti, eivätkä hakkereiden haltuunsa saamat tiedot näin ollen toimi pääsylippuina. Yhtiö ei aikonut vastata hakkereiden vaatimuksiin.

Bleeping Computer -sivuston mukaan Sp1d3rHunters-nimellä tunnettu hakkeritaho kuitenkin vastasi Ticketmasterin kommenttiin kertomalla, että ryhmän hallussa on myös kotona tulostettavia lippuja ja fyysisten lippujen viivakoodeja. Näitä ei tietomurtajien mukaan ole mahdollista vaihtaa jälkikäteen.

Aikaisemmin tänä vuonna Sp1d3rHuntersiin kytköksissä oleva ShinyHunters-ryhmä kertoi päässeensä käsiksi noin 560 miljoonan Ticketmasterin asiakkaan tietoihin. Yhtiö vahvisti myöhemmin tietomurron tapahtuneen.