Joe Bidenin nolo moka: Kutsui Zelenskyiä Putiniksi ja Harrisia Trumpiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain presidentin, Joe Bidenin puheet taannoisessa Naton huippukokouksessa ovat nostattaneet kulmakarvoja. Biden sekoitti puheissaan Ukrainan ja Venäjän presidentit hämmentävällä tavalla. Hän myös sekoitti Donald Trumpin ja oman varapresidenttinsä Kamala Harrisin.

Ensimmäinen moka tapahtui Bidenin toivottaessa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin lavalle. Hän viittasi Zelenskyihin Venäjän presidentti Vladimir Putinina.

– Hyvät naiset ja herrat, presidentti Putin, Biden julisti The Guardian -lehden mukaan.

– Presidentti Putin! Me tulemme voittamaan presidentti Putinin. Presidentti Zelenskyi. Olen liian keskittynyt voittamaan Putinin, Biden korjasi tajuttuaan virheensä.

Myöhemmin samassa tilaisuudessa Biden sekoitti oman varapresidenttinsä Kamala Harrisin ja republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin sanoissaan. Moka tapahtui, kun Bideniltä kysyttiin, voisiko Harris voittaa Trumpin presidentinvaaleissa.

– En olisi valinnut varapresidentti Trumpia varapresidentiksi, jos en uskoisi, että hän olisi pätevä presidentti, Biden kertoi Reuters-uutistoimiston mukaan.

Yhdysvaltain seuraavat presidentinvaalit käydään marraskuussa 2024. 81-vuotiaan Bidenin terveydentila ja kyseenalainen suoritus taannoisessa vaaliväittelyssä on herättänyt runsaasti keskustelua. Osa Bidenin edustaman demokraattipuolueen kannattajista on jo vaatinut hänen tilalleen uutta ehdokasta, esimerkiksi juurikin varapresidentti Harrisia.