Netflixin 1 000 lapsen isä -dokumentin kohde suivaantui – lapsia onkin 550?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixissä julkaistiin taannoin tuhannen lapsen isä -dokumenttisarja. Se käsittelee hollantilaista spermanluovuttaja Jonathan Jacob Meijeriä. Hänellä uskotaan olevan satoja lapsia ympäri maailman. Dokumenttisarjan mukaan Meijer on luovuttanut spermaansa vuodesta 2007 saakka. Dokumentissa haastatellaan useita äitejä, joiden lapset ovat saaneet alkunsa Meijerin siittiöistä.

Monille heistä on tullut järkytyksenä, että mies on luovuttanut siittiöitään niin suuria määriä. Nyt Meijer syyttää Netflixin dokumenttisarjaa valheellisen tiedon levittämisestä. NBC-uutissivuston mukaan Meijer kertoo itse lapsia kertyneen tuhannen sijaan arviolta 550.

Meijerin mukaan hän kertoi alkuun pariskunnille siittämiensä lasten määrän, mutta luopui myöhemmin tarkan lukumäärän kertomisesta.

– En varsinaisesti valehdellut. Noudatin kaikkien niiden isojen kansainvälisten spermapankkien ohjenuoria, jotka eivät paljasta vastaanottajille yhden luovuttajan tuottamien jälkeläisten lukumäärää. Tein jotain paljon parempaa, annoin vanhemmille arvioidun lukumäärän, Meijer kertoi NBC:lle.

Meijer kiisti myös dokumentin väitteen, jonka mukaan hän olisi sekoittanut siittiöitään toisen luovuttajan spermaan. Hän suunnittelee aloittavansa oikeustoimet Netflixiä vastaan. Tuhannen lapsen isän ohjaaja Josh Allottin mukaan Meijerille annettiin kuitenkin mahdollisuus osallistua dokumenttiin.

– Hän kieltäytyi kommentoimasta sarjassa esitettyjä väitteitä, Allot kertoi Netflixin Tudum-sivustolla.