Tulli takavarikoi jättierän kokaiinia – arvo yli kaksi miljoonaa euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet kokaiinin käytön yleistyneen Suomessa ja sitä tavataan yhä enemmän kadulla. Vasta äskettäin poliisi kertoi takavarikoineensa ennätysmäärän kokaiinia Ruisrockissa. Nyt myös Suomen tulli on takavarikoinut suuren erän kokaiinia, jota yritettiin kuljettaa Suomeen autolla ruotsinlaivan kautta.

– Tulli pysäytti Naantalin satamassa ruotsinlaivalla saapuneen ulkomaan kilvissä olevan auton, jota kuljetti Tanskassa asuva henkilö. Tullitarkastuksessa auton rakenteista paljastui rakennettu kätkötila, josta takavarikoitiin yhteensä 15 kiloa kokaiinia, Tulli kertoo.

Tullin esitutkinnassa on selvinnyt, että kokaiini oli kätketty muualla Euroopassa auton rakenteisiin tehtyyn kätkötilaan, jossa se salakuljetettiin Tanskan ja Ruotsin läpi Suomeen. Suomen tullin pyynnöstä epäillyn asuntoon Tanskassa tehtiin kotietsintä, jonka yhteydessä asunnosta takavarikoitiin vähäinen määrä kokaiinia ja väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia. Kokaiinierän katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä noin 2,25 miljoonaa euroa. Takavarikkomäärästä olisi saanut yhteensä noin 150.000 käyttöannosta.