Hellevaroitus annettu lähes koko Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämmin sää voi saada lähipäivinä tukaliakin piirteitä. Ilmatieteen laitos on antanut jopa hellevaroituksen, joka on voimassa lähes koko maassa. Se on näillä näkymin voimassa tiistain, keskiviikon ja torstain ajan.

Keltainen hellevaroitus oli tiistaina 23. heinäkuuta voimassa melkein koko Suomessa Lapin käsivartta ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keltainen varoitus annetaan, kun säähän on hyvä kiinnittää huomiota sille alttiissa toiminnassa. Keltaisessa varoituksessa päivän maksimilämpötila on +27 astetta.

Helle voi aiheuttaa vaaraa riskiryhmiin kuuluville, mutta myös muiden kannattaa tiedostaa sen riskit. Helteellä kannattaa muistaa juoda riittävästi pitkin päivää ja syödä esimerkiksi kevyitä aterioita. Alkoholia ja kofeiinia neuvotaan välttämään.

Helteellä kannattaa suosia löysiä, hikoilun sallivia vaatteita ja viilentää kehoa esimerkiksi viileiden suihkujen, kosteiden vaatteiden ja kylmäkääreiden avulla. Auringolta voi suojautua hatuilla, aurinkolaseilla sekä aurinkovoiteilla.

Kovalla helteellä ulkoilua suositellaan välttämään päivän kuumimpaan aikaan ja suosimaan varjoisia paikkoja. Raskasta fyysistä ponnistelua kannattaa myös välttää päivän kuumimpina hetkinä.