Suomessa kulutetaan vuosi vuodelta vähemmän lihaa. Luonnonvarakeskuksen taannoin julkaiseman tilaston mukaan lihan kokonaiskulutus laski vuonna 2023 noin 0,6 kiloa edellisvuodesta. Viime vuonna lihaa kulutettiin noin 77,8 kiloa henkeä kohti.
Naudanlihan kulutus laski 0,4 kiloa ja sianlihan kulutus noin kilon. Siipikarjan kulutus sen sijaan kasvoi edellisvuodesta noin 0,9 kiloa. Maitoa juotiin henkeä kohti noin 87 litraa, mikä oli 3,3 edellisvuotta vähemmän.
Viljan kokonaiskulutus kasvoi 0,8 kilon verran edellisvuodesta noin 86 kiloon henkeä kohti. Tuoreita hedelmiä syötiin noin 45,9 kiloa ja tuoreita vihanneksia 56,7 kiloa henkeä kohti. Kalan kokonaiskulutus laski voin kilon verran henkeä kohti.
STT:n mukaan lihaa kulutettiin Suomessa vuonna 2018 ennätykselliset 81,3 kiloa henkeä kohti. Lihankulutus on kuitenkin sen jälkeen laskenut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana. Luonnonvarakeskuksen erityisasiantuntija Erja Mikkola kertoi STT:lle, että lihankulutuksen uskotaan laskevan hieman jatkossakin.