Coldplayn keikat lähestyvät – näin ne vaikuttavat liikenteeseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen rockyhtye Coldplay esiintyy Helsingin Olympiastadionilla neljän konsertin voimin 27. – 31. heinäkuuta. Jättikonserttien järjestelyt näkyvät myös lähialueilla muun muassa liikenteessä. Konserttialueen rakentaminen alkoi 20. heinäkuuta ja sen purku päättyy 4. elokuuta.

Olympiastadionin viereinen pysäköintialue on Live Nationin tiedotteen mukaan osittain poissa käytöstä 16. heinäkuuta – 4. elokuuta. Konserttipäivinä 27., 28., 30. ja 31. heinäkuuta Mäntymäenkentälle ei päästetä ajoneuvoliikennettä. Oopperan pysäköintialue on käytössä normaalisti.

Pysäköintikielto on voimassa 27. heinäkuuta – 1. elokuuta myös Pohjoisella Stadiontiellä, ja sitä on rajoitettu vai saattoliikenteelle Vauhtitien seisakkeella. Ajoneuvoliikenne on kielletty konserttipäivinä Mäntymäentiellä, Toivonkadulla, Urheilukadulla Sallinkadun risteyksestä alkaen etelän suuntaan, Paavo Nurmen tiellä, Pohjoisella Stadiontiellä, Stadionpolulla ja Hammarskjöldintiellä kello 06-02 välisenä aikana.

Coldplayn loppuunmyytyihin konsertteihin odotetaan jopa 165 000 kävijää. Konsertit ovat osa yhtyeen Music of the Spheres -maailmankiertuetta.