Coldplay rikkoi Suomessa ennätyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englantilaisyhtye Coldplay vieraili taannoin Suomessa ensi kertaa yli 25 vuotta kestäneen uransa aikana. Yhtye soitti kertaheitolla neljä konserttia Helsingin olympiastadionilla 27.-31. heinäkuuta osana Music of the Spheres -kiertuettaan. Kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä.

Tapahtuman järjestäjien mukaan Coldplay rikkoi Suomen-vierailullaan ennätyksiä. Keikoilla oli yhteensä yli 178 000 ihmistä, mikä tiesi suurinta yksittäisen artistin tai yhteen Suomen vierailun lipunmyyntiä. Myös konserttien määrä oli ennätyksellinen, sillä aikaisemmin Olympastadionilla on nähty korkeintaan kaksi saman kiertueen konserttia.

Coldplay rikkoi ennätyksen taannoin myös kotimaassaan. Yhtyeestä tuli tänä vuonna ensimmäinen yhtye, joka on esiintynyt Iso-Britannian Glastonbury Festivalin pääesiintyjänä viidesti. Glastonbury on yksi maailman suurimmista musiikin ja esittävän taiteen festivaaleista.

Coldplayn Suomen vierailun tunnelmiin voi päästä vielä sosiaalisessa mediassa. Yhtye on julkaissut Instagram-tilillään runsain määrin kuvamateriaalia Helsingissä järjestetyistä konserteista.