Olympiakultaa voittanut transnainen: ”Miehet eivät kuulu naisten urheiluun”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kardashianien perheestä alunperin Bruce Jennerinä tunnetuksi tullut ammattilaisurheilija on nykyään nainen nimeltä Caitlyn Jenner. Hän on viime aikoina ollut aikaisempaa vähemmän julkisuudessa, kun hänen osuutensa perheen realitysarjassa on vähentynyt. Jenner tuli alunperin kansainvälisesti tunnetuksi miesurheilijana ja kymmenottelun olympiavoittajana.

Vuoden 1976 Montrealin olympialaisissa kultaa voittanut ja samalla maailmanennätyksen tehnyt Jenner on nyt kritisoinut rajusti Pariisin olympialaisia, joissa fysiikaltaan miehet on päästetty kilpailemaan naisten sarjaan. Hän kommentoi asiaa, kun viime vuonna MM-kilpailuista liian suurten testosteronitasojen vuoksi diskattu algerialainen Imane Khelif iski kehässä italilaisen Angela Carinin keskeyttämään ottelun vajaassa minuutissa. Jenner lausui tilanteesta suorat sanat.

– Olen sanonut tätä jo vuosia: Miehet eivät kuulu naisten urheiluun. Piste. Katsoessani mitä olympiakomitea antaa tapahtua (miehet hakkaavat hemmetisti naisia) nyrkkeilyssä on HÄPEÄLLISTÄ! Hävetkää olympiakomitea, kun annatte miesten kilpailla naisten sarjassa, Caitlyn Jenner kirjoitti Twitterissä.

– Kansainvälinen nyrkkeilyliitto kielsi tämänkaltaisen epäreilun ja vaarallisen toiminnan, mutta olympiakomitea mahdollistaa sen. Hävetkää olympiakomitea, Jenner jatkoi.