Koulut alkavat – poliisi valvoo juhlimista kaupungilla ja puistoissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesälomien päättyminen ja koulujen alkaminen näkyy puistobileinä ja kaupungeissa kokoontumisena. Poliisi on tiedottanut valvovansa tehostetusti nuorten suosimia paikkoja tulevina viikonloppuina muun muassa Helsingissä. Valvonnan kohteena on erityisesti päihteiden käyttö.

Valvontakohteisiin kuuluvat nuorten suosimat paikat, kuten Helsingin keskusta, puistot, uimarannat sekä koulujen ja päiväkotien pihat. Viime vuosina liikkeellä on ollut poliisin mukaan tuhansia nuoria. Ne ovat myös jatkuneet myöhään syksyyn.

Viime vuosien tapaan poliisi toimii Helsingissä yhteistyössä kaupungin nuorisotyön ja muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa. Alaikäisten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko, ja asiasta ilmoitetaan sekä huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Juomat myös hävitetään.

Jos poliisi löytää alle 15-vuotiaiden lasten hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan vanhempien tai sosiaaliviranomaisten huostaan. Poliisi toivoo, että vanhemmat ovat iltojen mittaan yhteyksissä lapsiinsa ja sopivat etukäteen pelisäännöistä. Nuorille kannattaa painottaa, että liikkeellä on myös luotettavia aikuisia.