Airfryer löytyy jo monista kodeista – tiedätko jo nämä reseptit?

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Airfryerista on tullut viime vuosina keittiöiden suosikkilaite, eikä syyttä. Se mahdollistaa herkullisten ja rapeiden ruokien valmistamisen vähällä öljyllä tai jopa kokonaan ilman. Mikäli keittiöstäsi löytyy airfryeri, tässä on muutama suosittu resepti, jotka kannattaa ehdottomasti testata!

1. Rapeat ranskalaiset perunat

Ranskalaiset perunat ovat airfryerin klassikko. Perinteiseen friteeraukseen verrattuna airfryerilla valmistetut ranskalaiset ovat huomattavasti kevyempiä, mutta silti ihanan rapeita. Viipaloi perunat ohuiksi tikuiksi, mausta suolalla ja paista airfryerissa noin 180 asteessa 15–20 minuuttia. Kääntele ranskalaisia muutaman kerran paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

2. Mehukkaat kanansiivet

Kanansiivet ovat toinen airfryerin hitti. Ne saavat airfryerissa rapean pinnan ja säilyttävät mehukkuutensa. Mausta siivet haluamallasi tavalla, esimerkiksi suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Paista siipiä noin 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Viimeistele haluamallasi kastikkeella, kuten klassisella hot wing -kastikkeella.

3. Itse tehdyt kalapuikot

Kalapuikot valmistuvat airfryerissa helposti ja terveellisesti. Leikkaa tuore kala sopiviksi paloiksi, pyörittele ne kananmunassa ja suolalla maustetuissa korppujauhoissa, ja paista airfryerissa 200 asteessa 10–12 minuuttia. Lopputulos on rapea ulkopuolelta ja mehukas sisältä. Voit käyttää esimerkiksi turskaa tai lohta.

4. Kasvislastut

Kasvisten ystäville airfryer tarjoaa loistavan mahdollisuuden valmistaa terveellisiä ja rapeita kasvislastuja. Voit käyttää esimerkiksi bataattia, porkkanaa, punajuurta tai kesäkurpitsaa. Viipaloi kasvikset ohuiksi lastuiksi, mausta suolalla ja lorauksella öljyä, ja paista airfryerissa noin 150 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

5. Donitsit

Usko tai älä, airfryerilla voi valmistaa myös donitseja. Valitse mieluisa donitsitaikina, muotoile siitä pieniä renkaita ja paista airfryerissa 180 asteessa noin 8–10 minuuttia. Kun donitsit ovat kypsiä, voit kuorruttaa ne esimerkiksi sokerilla tai suklaakuorrutuksella. Tämä on loistava tapa valmistaa makeita herkkuja vähäisemmällä rasvalla.

6. Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat helppo ja maukas ruoka, joka kypsyy airfryerissa vaivattomasti. Leikkaa paprikat puoliksi ja täytä ne esimerkiksi jauhelihalla, riisillä ja juustolla. Paista airfryerissa 180 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja täyte on kypsää. Voit varioida täytteitä oman maun mukaan.