Amerikkalaislehti hehkuttaa suomalaista hiljaisuutta: ”Pelastaa avioliiton”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen lifestyle-lehti PureWow’n päätoimittaja Alexia Dellner hehkuttaa suomalaista hiljaisuutta avioliiton pelastajaksi. Dellner oli selannut eräänä päivänä Instagramia ja löytänyt suomalaisjuuret omaavan Instagram-käyttäjän julkaisun liittyen kansalaisillemme tyypilliseen tapaan rentoutua ja palautua hektisestä päivästä. Me olemme hiljaa.

– Törmäsin tähän ideaan ensimmäisen kerran selaillessani Instagramia eräänä iltana, kun olin työskennellyt koko päivän ja sen jälkeen paininut saadakseni kaksi lastani ruokittua, kylvetettyä ja nukutettua. Halusin vain rentoutua muutaman minuutin ajan, Dellner kertoo ja lösi sitten Yhdysvalloissa asuvan yrittäjän ja suomalaislähtöisen äidin, Annabella Dailyn postauksen.

Annabella kertoo, että hän haluaa hektisen päivän jälkeen olla vain rauhassa ja hiljaa. Amerikkalaiset ovat tottuneet sosialisoimaan, joten hänen miehelleen vaiti oleminen on uusi juttu. Dellner kertoo artikkelissaan, että suomeksi tilaa kutsutaan sanalla ”hiljaisuus”.

– Päätin viettää muutaman illan harjoittaen tätä suomalaista aktiivista hiljaisuutta, päätoimittaja kertoo artikkelissaan.

– Kun olen väsynyt päivän päätteeksi, kaipaan rauhaa ja hiljaisuutta, Dellner kertoo, mutta myöntää, että totaalinen puhumattomuus on hänelle uutta ja vaikeaa parisuhteessa.

Hän päätyykin ratkaisuun, jossa kumppanin kanssa keskustellaan ensin kaikki tärkeät asiat läpi ja loppuilta voidaan olla tyytyväisenä hiljaa. Suomalaisittain ajateltuna päätoimittajan analysointi tuntuu hassulta, mutta toisaalta on helppo ymmärtää, että meille ominainen vaiti oleminen ei ole normaalia kaikille. Suomalaiset saattavat istua perheen tai ystävien kanssa samassa tilassa jopa tunteja täysin hiljaa – ja se on ihan ok.

https://www.instagram.com/p/C74BdAHOZ_r/