Surullinen fani Taylor Swiftin konsertin terroriuhasta: ”Ennen oli turvallista”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Supertähti Taylor Swift on joutunut perumaan kolme Itävallan konserttiaan terroriuhan vuoksi. Kaksi ääri-islamistia oli suunnitellut veristä pommi-iskua Viennan esiintymisareenalle. Poliisi on pidättänyt epäillyt.

– Kun meiltä kysyttiin, oliko konserttien peruminen pakollista, ainoa oikea vastaus oli ”kyllä”, kertoi organisaattori Ewald Tatar lehdistölle.

Taylor Swiftin fani Anna-Maria oli ollut kahvilassa lukiessaan uutisen konsertin perumisista. Hän kertoo puhjenneen itkuun, koska oli odottanut lempiartistinsa esiintymistä pitkään. Eniten fania kuitenkin harmitti se tosiasia, että hänen elämässään ylipäätään on terrorismin uhkaa.

– On todella surullista, että elämme tällaisessa maailmassa ja tällaista ylipäätään tapahtuu. Tämän piti olla kaikille turvallinen tila, mutta se ei ole sitä enää. Elämme jatkuvassa pelossa, hän kertoi Associated Pressille.

Itävallan turvallisuusviranomaisten mukaan kaksi nuorta miestä halusivat tehdä terrorihyökkäyksen stadionin ulkopuolella tappaen mahdollisimman monta ihmistä. He suunnittelivat käyttävänsä veitsiä tai itsetehtyjä räjähteitä, Independent uutisoi.

Pääepäilty, 19-vuotias itävaltalainen, tunnusti hyökkäyssuunnitelmansa ja oli selvästi radikalisoitunut Islamilaisen valtion suuntaan ja hänen mielestään on oikein tappaa uskottomia. Toinen epäilty oli palkattu konserttiareenan kiinteistöyhtiön palvelukseen.