Olympiakomitea poistaa somepalveluista Pariisin kisavieraiden kuvia ja videoita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pariisin olympialaiset päättyivät sunnuntaina, kun neljä vuotta odotetun tapahtuman päättäjäisiä juhlittiin poikkeuksellisen näyttävästi. Kisojen aikana kaupungissa kävi kisajärjestäjien mukaan peräti 11,3 miljoonaa kisaturistia, joista 1,5 miljoonaa oli Ranskan ulkopuolelta. Ymmärrettävästi sosiaalinen media on ollut pullollaan kuvia ja videoita kisoista, mutta kaikki materiaali ei ole saanut olla Facebookissa.

Olympialaisten jälkeen monet kisoissa vierailleet ja sieltä ikimuistoisia kuvia ja videoita ystävilleen sosiaalisessa mediassa jakaneet ovat saaneet yllättäen huomata, että heidän materiaalinsa on poistettu verkosta tekijänoikeuksien loukkauksiin vedoten. Kisakävijöiden muun muassa Facebookilta saamien ilmoitusten mukaan materiaali on poistettu kansainvälisen olympiakomitean vaatimuksesta, koska komitean mukaan se on kopioitu luvatta muilta. Näin ei tietenkään ole, mikäli kisavieraat ovat itse ikuistaneet kuvat ja videot.

Tilanne on aiheuttanut hämmennystä, sillä kisavieraat ovat maksaneet valtavia summia rahaa kisamatkastaan ja lipuistaan, mutta matkan jälkeen olympiakomitean vaatimuksesta somejulkaisuja on poistettu. Todellisuudessa kisajärjestäjällä ei tietenkään ole minkäänlaisia oikeuksia muiden ihmisten kuvaamaan ja siten omistamaan kuvamateriaaliin.