Viidelle syytteet Matthew Perryn kuolemaan liittyen – mukana kaksi lääkäriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viisi ihmistä on saanut Yhdysvalloissa syytteet Frendit-tähti Matthew Perryn kuolemaan liittyen. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan kuolemaan liittyvissä tutkimuksissa paljastui mittava rikollisverkosto, johon kuului muun muassa lääkäreitä ja näyttelijän henkilökohtainen avustaja.

– Kyseiseen verkostoon kuului henkilökohtainen avustaja, välikäsiä, kaksi lääkäriä ja ”Ketamiinikuningattarena” tunnettu merkittävä huumeiden välittäjä. He käyttivät hyväkseen Perryn riippuvuusongelmia rikastuakseen. He tiesivät toimivansa väärin. He tiesivät vaarantavansa Perryn hengen, mutta tekivät niin silti, kuvaili liittovaltion syyttäjä Martin Estrada Variety-lehden mukaan.

Oikeusministeriön mukaan lääkärit ja välittäjä työskentelivät yhdessä Perryn henkilökohtaisen avustajan kanssa myydäkseen näyttelijälle ketamiinia. Heidän kerrotaan toimittaneen näyttelijälle kahdessa kuukaudessa 20 pullollista ketamiinia syksyllä 2023. Näyttelijä maksoi kyseisestä erästä yhteensä 55 000 dollaria, eli noin 50 000 euroa käteisenä.

Matthew Perry kuoli kotonaan 54-vuotiaana 28. lokakuuta 2023. Tähti löydettiin kuolleena poreammeesta. Tutkimuksissa selvisi, että Perry oli kuollut ketamiinin akuutteihin vaikutuksiin, ja että kuolema oli vahingollinen.