Karu suomalaisvideo onnettomuudesta – skootterikuski katsoi kännykkää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autoilijoiden matkapuhelimen käyttö on merkittävä syy onnettomuuksiin, mutta ongelmat eivät toki rajaudu ainoastaan autoilijoihin. Yhtä lailla matkapuhelimen käyttö johtaa onnettomuuksiin myös muita kulkupelejä ajettaessa polkupyöristä sähköskuutteihin ja mopoista skoottereihin. Nyt viimeksi mainitun kuljettaja on joutunut onnettomuuteen.

Twitterissä julkaistulla videolla nähdään miten autoilijaa vastaan tulevan skootterin kuljettaja on täysin keskittynyt matkapuhelimeensa, jota hän käyttää pää kumarassa. Samalla hän oli ajautunut hiekkatien väärälle puolelle, jota käytti vastaan tullut henkilöauto.

Videon perusteella autoilija ehtii pysähtyä ennen törmäystä, mutta skootterikuski ei ehdi huomata autoa ajoissa ja törmää suoraan sen keulaan. Skootterilla oli törmäyshetkellä nopeutta sen verran, että kuljettaja puhelimineen lentää auton tuulilasiin. Päivityksessä todetaan, että vanhempien tulisi kertoa lapsille liikenteen vaaroista varsinkin, jos mopoa ajaessa käyttää kännykkää ja ajaa vastaantulevaa kaistaa.