Suomen poliisilta hämmentävä kuva – näinkö poliisi maastoutuu tutkan kanssa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten poliisi aikoo valvoa tehostetusti liikennekäyttäytymistä tänä viikonloppuna. Valvonnan painopiste on suurissa ylinopeuksissa, ajotavoissa ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa. Nyt poliisi on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan, jonka näky on ihmetyttänyt monia.

Instagramissa julkaistussa kuvassa nähdään maantien pientareelle ruohomättäiden alle maastoutunut poliisi, jolla on tutka kädessään. Kuva on kuin puolustusvoimien sotaharjoituksesta, ja päivityksestä jää epäselväksi onko poliisilla tosiaan tapana maastoutua nykyisin kuvassa nähtävällä tavalla.

– Ylinopeudet ovat kokonaisuutena rattijuoppouttakin suurempi riskitekijä kuolemaan johtaneissa kolareissa. Syynä tähän on ensinnäkin se, että ylinopeudet ovat yleisempiä kuin rattijuopumukset. Suuret ajonopeudet johtavat suuriin vahinkoihin, koska virheiden riski kasvaa nopeuden kasvaessa ja samanaikaisesti reagointiaika lyhenee ja pysähtymismatka pitenee, kertoo tiedotteessa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto.

Viikonlopun teemavalvonnan piiriin kuuluvat myös nuorten liikennekäyttäytyminen ja kokoontumisajot. Poliisihallituksen mukaan 15-24-vuotiaat ovat yliedustettuina kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa. Tapahtuma-ajankohtina painottuvat voimakkaasti viikonloppuyöt.