Viikko alkaa tuulisesti – sitten luvassa upeaa keliä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sunnuntaina 25. elokuuta mitattiin kuluvan kesän 61. hellepäivä, kun lämpötila nousi Suomen eteläosassa monin paikoin 25-28 asteeseen. Alkavalla viikolla säähän vaikuttaa vielä matalapaine. Forecan mukaan viikon puolivälissä ilmat kuitenkin lämpenevät taas.

Viikko alkoi suuressa osassa maata tuulisena, aurinkoisena ja sunnuntaita viileämpänä. Tiistaina sää on yhä tuulista koko maassa. Pilvisyys on vaihtelevaa, ja sadekuuroja esiintyy monin paikoin maan keskivaiheilla sekä paikoina Lapissa ja maan eteläosassa.

Keskiviikkona tuuli heikkenee. Korkeapaine alkaa vahvistua Suomessa etelästä, minkä myötä ilma lämpenee. Lämpötila on etelä aurinkoisilla alueilla 21-23 astetta, maan keskiosan pilvisemmillä alueilla 17-19 astetta ja Lapissa 12-18 astetta.

Toristaina Suomeen virtaa etelästä jälleen lämpimämpää ilmaa, ja lämpötila voi kohota pohjoisessakin 20 asteen lukemiin. Perjantaina sää jatkuu suurimmassa osassa maata lämpimänä, ja paikoin voi esiintyä hellettäkin. Viikonlopulle ennustetaan epävakaista mutta lämmintä säätä, joskaan hellettä ei enää ole näköpiirissä.