HU: Triplan edustan taksikaaos taltutettiin – vain kaksi toimijaa sai jäädä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Aikoinaan tehty taksiuudistus on nostanut kuljetuspalveluiden hintoja ja luonut taksitolpille viidakon lait. Suosituimmat liikkumistavat Helsingissä ovatkin nykyisen tutkimuksen mukaan kävely, henkilöauto, bussi ja polkupyörä. Hiljattain julkaistussa raportissa sähköpotkulautojen merkitys helsinkiläisten liikkumisvälineenä nousee myös vahvasti esille.

Kauppakeskus Triplan edessä moni alueelle matkaava hieraisee silmiään. Taksien tarjonta on ollut laaja ja toisinaan kuljettajien käytös on ollut suomalaisittain ajateltuna röyhkeää. Helsingin Uutisten tekemän artikkelin mukaan Helsingin Pasilassa sijaitsevan Triplan edustan taksitolpalla saa toimiva jatkossa ainoastaan Taksi Helsingin ja Lähitaksin kuljettajat autoineen. Samaa sääntöä on jo noudatettu pääkaupunkiseudun satamissa ja lentoasemalla.

Taksin kuljettaja Ville Kaituri kertoo Helsingin Uutisille, että uudistukset vievät takaisin kohti vanhan taksilain aikaa. Hänen mukaansa on kuitenkin ankeaa, että alalla joudutaan rajoittamaan tiettyjen taksien oikeutta käyttää asemia yhteisesti.