Video: Näin maailman vanhin mies juhli 112. syntymäpäiväänsä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman vanhin elossa oleva mies juhlisti maanantaina 26. elokuuta syntymäpäiväänsä. Iso-Britannian Southportissa asuva John Alfred Tinniswood täytti jo 112 vuotta. Hän sai maailman vanhimman miehen tittelin venezuelalaisen Juan Vincente Pérezin kuoltua huhtikuussa 114-vuotiaana.

Tinniswood syntyi vuonna 1912 eli Titanicin uppoamisvuotena. Toisessa maailmansodassa palvellut mies työskenteli kirjanpitäjänä vuoteen 1972 saakka. Leskeksi vuonna 1986 jääneellä Tinniswoodilla on vuonna 1943 syntynyt tytär.

Vanhasta iästään huolimatta Tinniswoodin arki sujuu itsenäisissä merkeissä. Hän ei lähde spekuloimaan erityisiä syitä pitkälle iälleen, vaikka kertookin liikkuneensa aktiivisesti nuorena. Hän ei noudata mitään tietty ruokavaliota, ellei kalafileen ja ranskaperunoiden syömistä perjantaisin lasketa.

– Olin nuorena melko aktiivinen ja kävelin runsaasti. En tiedä, onko sillä tekemistä ikäni kanssa. En ole sen ihmeellisempi ihminen kuin kukaan muukaan, Tinniswood kuvaili The Guardian -lehden mukaan.