Saitko tilisiirrosta kertovan tekstiviestin? Älä reagoi siihen mitenkään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huijarit ovat olleet jälleen aktiivisia. Moni suomalainen on saanut viime päivinä erikoisia tekstiviestejä, joissa väitetään, että heidän tililtään ollaan tekemässä tilisiirtoa. Poliisi varoittaa kyseessä olevan huijaus.

Viesteissä väitetään, että vastaanottaja on tekemässä tilisiirtoa. Sen estämiseksi kehotetaan soittamaan viestissä olevaan numeroon. Poliisin mukaan annettuun numeroon ei kuitenkaan tule soittaa, eikä viestissä mahdollisesti olevaa linkkiä klikata.

– Rauhoita tilanne ja toimi harkiten. Jos epäilet viestin luotettavuutta, ota ensisijaisesti yhteys omaan pankkisi palvelunumeroon, ei viestinä tulleeseen yhteystietoon. Huijaukselta näyttäviin viesteihin ei tule reagoida vaan ne tulee poistaa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Mikäli pankkitunnukset on ehtinyt antaa viestissä olevaan numeroon tai linkin takana olevalle sivustolle, neuvoo poliisi olemaan pikaisesti yhteydessä oman pankin palvelunumeroon. Tämän jälkeen asiasta tulisi tehdä rikosilmoitus poliisille.

– Rikolliset pyrkivät vaikuttamaan tunteisiisi ja aiheuttamaan sinussa nopeita reaktioita läheisen hädän torjumisen varjolla tai taloudellisen edun nimissä. Pidä pää kylmänä ja toimi harkiten, poliisi muistuttaa.