Asuntokaupan piristyminen vaikuttaa työllisyystilanteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Viime vuosien tapahtumat ovat vaikuttaneet radikaalisti asuntokauppoihin ja Suomen työllisyystilanteeseen. Esimerkiksi työttömyysaste on kivunnut jo 8,2 prosenttiin. Tunnelin päässä on kuitenkin valoa.

Asuntokauppa on näyttänyt piristymisen merkkejä. Esimerkiksi Nordeasta nostetut asuntolainamäärät ovat kasvaneet äskettäin heinäkuun aikana 16 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Myös sijoittajat ovat heränneet kehittyvään markkinatilanteeseen, ja myönnettyjen sijoitusasuntolainojen määrä on kasvanut. Tämä vaikuttaa suoraan työllisyyteen, sillä tällä hetkellä haetaan alalle kymmeniä asuntorahoitusneuvojia ympäri Suomen.

– Erityisesti tällaisessa taloustilanteessa on hienoa, että pystymme avaamaan uusia työpaikkoja useisiin eri toimipaikkoihin. Yritykset ovat avainasemassa talouskasvun rakentamisessa ja ylläpitämisessä, ja useiden uusien työpaikkojen avaaminen on mahdollisuus olla osana vaikuttamassa talouden kehittymiseen, kertoo Nordean Suomen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Jani Eloranta.