Marimekko vetää myynnistä lippalakkeja – voivat aiheuttaa allergisen reaktion

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen design-merkki Marimekko on tiedottanut vetävänsä takaisin erän kolmessa eri värissä myynnissä olleita Krästa-malliston lippalakkeja. Yhtiö kehottaa lopettamaan tuotteen käytön mahdollisen terveysriskin vuoksi.

Takaisinveto koskee seuraavia tuotteita: Krästa Mini Unikko Kioski (tuotenumero 093350, eränumero 103880), Krästa Unikko Kioski (tuotenumero 093349, eränumero 103880) ja Krästa Solid Kioski (tuotenumero 092872, eränumero 117428). Tuotenumero ja eränumero löytyvät lippalakin hoito-ohjeesta. Takaisinveto ei koske muita Krästa-lippalakkeja tai tuotantoeriä.

Takaisinvedon taustalla on kahdessa tuotantoerässä lippalakkien metallisesta kiristysmekanismista löytynyt raja-arvon ylittävä määrä nikkeliä. Nikkeli voi altistaa allergiselle reaktiolle, mikäli kiristysmekanismi on suorassa kontaktissa ihon kanssa. Marimekon tietoon ei ole tullut kuluttajille aiheutuneita vaaratilanteita.

Lippalakkeja on myyty toukokuusta 2024 elokuuhun 2024 saakka. Kuluttajia on pyydetty palauttamaan tuota lähimpään Marimekko-myymälään täyden hyvityksen saamiseksi tai olemaan yhteydessä Marimekon asiakaspalveluun. Palautuksen saamiseen ei tarvita kuittia.