Abban musiikkia käytettiin Donald Trumpin tilaisuudessa – yhtye suivaantui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalaisen Abba-yhtyeen musiikki soi Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trumpin kampanjatilaisuudessa Minnesotassa. Tilaisuudessa soitettiin yhtyeen hitit The Winner Takes it All, Money, Money, Money ja Dancing Queen. Yhtye ei ole asiasta mielissään.

– Saimme Abba-yhtyeen kanssa tietää videoista, joissa heidän musiikkiaan tai videoita on käytetty Trumpin tilaisuuksissa. Olemme vaatineet, että kappaleiden tällainen käyttö lopetetaan välittömästi, levy-yhtiö Universal Music edustaja kommentoi Ruotsin The Local -lehdelle.

Edustajan mukaan Universal Musicia tai Polar Musicia ei ole lähestytty Abban musiikin käytöstä Trumpin tilaisuuksissa, eikä lupaa tai lisenssiä ole näin ollen annettu. Musiikin käyttö Trumpin kampanjatilaisuudessa tuli julki Svenska Dagbladerin toimittajan raportoitua St. Cloudissa järjestetystä tapahtumasta.

Abban lisäksi myös moni muu artisti ja yhtye on vastustanut musiikkinsa käyttöä Trumpin tilaisuuksissa. Heidän joukossaan ovat muun muassa Guns N’ Roses, Beyonce, Foo Fighters, Rihanna ja Linkin Park.