Helsingin metrokaaos päättyy – ajankohta vahvistui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesällä Helsingin liikennettä sekoittanut metrokaaos on helpottamassa. Metroliikenne palaa Rautatientorin asemalle 2. syyskuuta. Työt asemalla jatkuvat kuitenkin maaliskuulle 2025 asti. Kivenlahti–Vuosaari ja Tapiola–Kontula -linjojen metrot kulkevat 2. syyskuuta alkaen normaalein vuorovälein.

Tapiola-Itäkeskus-reitin vuoroväli on taas tiheimmillään kolme minuuttia. Metroliikenteen poikkeukset ovat tältä vuodelta ohi 9. syyskuuta, jolloin myös Mellunmäen asema avautuu jälleen.

– Helsingin keskustan metroliikenteen katkaissut remontti Rautatientorin metroasemalla on edennyt aikataulussa ja metroliikenne asemalla jatkuu suunnitelmien mukaisesti, kertoo omaisuudenhallintayksikön johtaja Antti Nousiainen Kaupunkiliikenteen tiedotteessa.

Paloturvallisuustyöt jatkuvat Rautatientorin metroasemalla, mutta ne eivät enää vaikuta metroliikenteeseen. Laiturialueen keskiosa on kuitenkin poissa käytöstä. Matkustajille näkyvin muutos asemalla ovat liukuportaiden alaosaan laituritasolle asennetut savusulkuovet.