Helsingin metrokaaos jatkuu sittenkin? Yllättävä takaisku paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin metroliikenne normalisoituu syyskuun alussa, kun Rautatientorin metroasema ja Mellunmäen asema palaavat käyttöön. Metroliikenteessä voi ilmetä ongelmia kuitenkin jälleen ensi vuonna. Poikkeuksia on tiedossa muun muassa Itäkeskuksen ja Vuosaaren välisellä osuudella.

Kaupunkiliikenteen tiedotteen mukaan Vartiolahden metrosiltaa korjataan vuonna 2025. Samalla korjauksia tehdään Vuosaaren metroasemalla. Näin ollen metron Vuosaaren haaran pääteasema on Puotila ensi vuoden toukokuusta syyskuuhun.

Vartiolahden metrosillan peruskorjaus kohdistuu betonirakenteiden halkeamiin ja kansilaatan vesivuotoihin. Korjaustyö edellyttää radan päällysrakenteiden purkamista, minkä seurauksena liikennöinti ei ole mahdollista. Liikennekatko hyödynnetään ajoittamalla Vuosaaren metroaseman laiturialueen korjaus ja liukuportaiden uusiminen samaan aikaan toteutettavaksi.

Poikkeusjärjestelyjä ja harvennettuja vuorovälejä metroliikenteessä aiheuttaa ensi kesänä myös metron vaihteiden vaihto Itäkeskuksessa. Kaupunkiliikenteen mukaan poikkeusten tarkat ajankohdat varmistuvat myöhemmin. Metroliikennettä tullaan korvaamaan bussiliikenteellä.