Nainen järkyttyi risteilyalusten hautausmaasta – kuvasi pysäyttävän näyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailman merillä seilanneet risteilyalukset, jotka ovat aikoinaan tarjonneet matkustajilleen ylellisiä kokemuksia, päätyvät usein unohdetuiksi satamiin kun niiden käyttöikä on tullut tiensä päähän. Näitä vanhoja risteilyaluksia viedään erityisiin satamiin eri puolille maailmaa, joissa ne odottavat purkamista, romutusta tai joskus jopa uutta elämää toisenlaisessa käytössä.

Nyt TikTokissa on herättänyt huomiota video, jossa Laura-niminen Less Waste Laura -kanavaa ylläpitävä nainen esittelee sitä millainen näky laivojen hautausmaa on. Nainen toivoo, että laivoista vielä enemmän päätyisi uudelleen käytettäväksi tai kierrätettäväksi, mutta hän on samalla shokissa siitä millaisessa kunnossa ne on hylätty.

Yksi tunnetuimmista satamista on Alangin romuttamosatama Intiassa, jonne monet suuret alukset päätyvät. Alangin rannalle ajettavat risteilyalukset puretaan osiin, ja niiden metallit sekä muut materiaalit kierrätetään tai myydään edelleen. Alangin satama on surullisenkuuluisa siitä, että sinne päätyy vanhoja aluksia, jotka ovat olleet merillä vuosikymmeniä, mutta joilla ei enää ole kaupallista arvoa.

Toiset satamat, kuten Turkissa sijaitseva Aliagan romuttamosatama, tarjoavat samanlaisen kohtalon vanhoille risteilyaluksille. Näissä satamissa loistoristeilijät voivat seisoa pitkäänkin odottaen kohtaloaan. Vaikka osa aluksista saattaa vielä löytää uuden elämän esimerkiksi hotellina tai museoaluksena, suurin osa niistä päätyy kuitenkin romutettavaksi.

@lesswastelaura

Cruiseship graveyard! 🛳️🗑️

♬ original sound – Less Waste Laura