Mies luuli keksineensä täydellisen rikoksen – jäi kiinni lavastaessaan vaimoaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Singaporelainen mies yritti taannoin lavastaa vaimonsa syylliseksi huumerikokseen. Hänen täydelliseksi rikokseksi kuvittelema suunnitelmansa kuitenkin epäonnistui nololla tavalla. Hän päätyi itse vuosikausiksi vankilaan.

Tan Xialong meni naimisiin vuonna 2021, mutta suhde vaimon kanssa päättyi vain vuotta myöhemmin. Singaporen lain mukaan avioeroa voi hakea vasta kolmen vuoden avioliiton jälkeen. Tan uskoi voivansa saada erityisluvan avioeroon aiemmin, jos vaimolla olisi rikosrekisteri.

Tan osti yli puoli kiloa kannabista ja suunnitteli kätkevänsä ne vaimonsa auton takaosaan. Hän tiesi, että vaimo olisi voitu tuomita jopa kuolemaan Singaporen tiukan huumelain varjolla. Kannabista oli tosin Tanin tietämättä jatkettu muilla aineilla, joten todellisuudessa sitä oli huomattavasti pienempi määrä.

Tan ei myöskään tiennyt vaimonsa auto olevan varustettu pysäköintiä helpottavalla kameralla. Vaimo näki puhelimensa kautta, kuinka Tanin kuljeskelemassa epäilyttävästi autonsa ympärillä. Tämä johti siihen, että mies jäi lopulta kiinni yrityksestä lavastaa vaimonsa rikoksesta.

BBC:n mukaan 37-vuotias Tan tuomittiin lähes neljäksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio olisi voinut olla pidempi, mikäli hän ei olisi myöntänyt syyllisyyttään oikeudenkäynnin alkuvaiheessa.