Uskomaton moka: Lääkäri poisti potilaalta väärän sisäelimen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Floridalainen lääkäri poisti leikkauspotilaalta väärän elimen. Nyt leikkauspöydälle menehtyneen miehen vaimo hakee jättikorvauksia oikeusteitse. Katastrofaalinen onnettomuus tapahtui, koska kirurgi ei tunnistanut maksaa, vaan luuli sitä laajentuneeksi pernaksi.

Alabamasta kotoisin ollut mies kuoli välittömästi. Mies oli hakeutunut lääkäriin alun perin vasemman puolen alavatsakipujen vuoksi. Seitsemänkymmentävuotias mies otettiin nopeasti lisätutkimuksiin, koska hänen pernassaan todettiin poikkeavuus. Yleiskirurgi tohtori Thomas Shaknovsky ja ylilääkäri Christopher Bacani suostuttelivat miehen vastahakoisesti leikkaukseen, jossa oli tarkoitus toteuttaa pernan poistaminen.

Leikkauksen keskellä Shaknovsky poisti iehen maksan ja samalla sen suuren verisuoniston. Operaatio johti välittömään ja katastrofaaliseen verenhukkaan, joka johti kuolemaan. Poistettu perna tunnistettiin maksaksi vasta miehen kuoleman jälkeen. Sisäelimet sijaitsevat eri puolilla kehoa ja ovat eri kokoisia. Sama kirurgi on poistanut aiemmin osan potilaan haimasta luullen sitä lisämunuaiseksi, New York Post uutisoi.