Koulujen kotiläksyt halutaan kieltää lailla Kaliforniassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniassa suunnitellaan kotiläksykiellon asettamista kouluihin. Kielto tulee voimaan, mikäli poliitikot hyväksyivät asiaa koskevan lain. Uuden säädöksen avulla pyydetään opettajia pohtimaan, tarvitsevatko heidän antamansa kotitehtävät vanhempien tukea tai tietynlaisen teknologian saatavuutta.

Lakimuutoksen alulle panneen Pilar Schiavon mukaan läksyt kuormittavat perheitä liikaa. Ihmisiltä vaaditaan nykyään suorittamista kaikilla elämän osa-alueilla ja lasten kotitehtävissä auttaminen ja ylimääräisten töiden tekeminen vapaa-ajalla on yksi esimerkki tästä. Koska kotona yhä harvemmin on pelkästään lasten kasvatukselle ja kodinhoidolle omistautuneita vanhempia tai lapsuudelle itselleen omistautuneita lapsia, tulisi läksyt siten kieltää rasittavuutensa vuoksi kokonaan.

– Vanhemmista huokuu stressi, kun he puhuvat siitä. Aikuiset eivät voi viettää aikaa lastensa kanssa iltaisin, koska lapsilla niin paljon läksyjä ja koulun ulkopuolisia aktiviteetteja. Lapsilla on periaatteessa kolme vuoroa, eli ensin koulupäivä, sitten harrastukset ja lopulta läksyt, Schiavo perustelee Telegraphin mukaan.