Hurja takaa-ajo Pirkanmaalla – autoilija hyppäsi järveen poliisia pakoon

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Pirkanmaalla todistettiin tiistaina takaa-ajoa. Tilanteessa henkilöauton kuljettaja pakeni poliisia Nokian ja Pirkkalan alueella. Noin kello 15.30 alkanut takaa-ajo päättyi lopulta Vesilahdella.

Tilanne sai alkunsa Sisä-Suomen poliisin partion yrittäessä pysäyttää henkilöautoa liikennetarkastusta varten Nokian Kolmihaarankadulla. Auton kuljettaja ei noudattanut pysäytysvaloa, vaan kiihdytti karkuun Pirkkalan suuntaan. Huomattavaa ylinopeutta ajanut auto puikkelehti liikenteessä ja teki vaarallisia ohituksia.

Autoilija ajoi Pyhäjärveltä Pirkkalan suuntaan, kääntyi Kurikan kohdalla takaisin menosuuntaansa ja jatko 12-tietä pitkin kohti Sastamalaa ja Vesilahtea. Poliisi yritti pysäyttää autoa useita kertoja muun muassa piikkimatolla. Tehtävään osallistui useita poliisipartioita.

Kuljettajan ajomatka päättyi Vesilahden Hintsalaan. Hän kuitenkin jatkoi pakoaan jalan maastossa ja järveen hyppäämällä. Poliisi tavoitti epäillyn rannasta ja otti hänet kiinni. Poliisi tutkii asiaa muun muassa epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

Poliisi epäilee takaa-ajetun kuljettajan aiheuttaneen paon aikana useita vaaratilanteita vilkkaassa liikenteessä. Tiedossa ei kuitenkaan ole, että sivullisille olisi aiheutunut vahinkoa. Auton kyydissä oli yksi matkustaja, jonka poliisi otti myös kiinni.