Ketä Taylor Swift kannattaa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa? Nyt se selvisi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa valmistaudutaan maan marraskuussa järjestettäviin presidentinvaaleihin. Tiistaina miljoonat ihmiset seurasivat demokraattien ehdokas Kamala Harrisin ja republikaanien ehdokas Donald Trumpin välistä väittelytilaisuutta. Pian sen jälkeen laulaja-lauluntekijä Taylor Swift paljasti, kumpaa hän kannattaa.

Taylor Swift kertoi pitkässä Instagram-julkaisussaan kannattavansa Kamala Harrisia ja hänen varapresidenttiehdokas Tim Walzia. Swiftin mukaan Harris puolustaa niitä oikeuksia ja asioita, joihin hän uskoo. Artistin mukaan Yhdysvallat myös kykenee saavuttamaan enemmän, jos maata johdetaan tyyneydellä kaaoksen sijaan.

Julkaisussaan Swift kertoi myös olevansa tietoinen tekoälyn avulla tuotetuista kuvista, joissa hänet esitetään kannattamassa Trumpia. Swiftin mukaan tämä sai hänet pohtimaan väärän tiedon levittämisen vaaroja. Hän päätti olla erittäin avoin kannastaan tulevissa presidentinvaaleissa.

Nuoret naiset ovat AP-uutistoimiston mukaan tärkeä äänestäjäryhmä marraskuun vaalien lopputuloksen kannalta. Nuoret naiset myös muodostavat merkittävän osan Swiftin fanikannasta. Siksi artistin julkisella mielipiteellä uskotaan olevan merkitystä vaalien kannalta.