Uskomaton sattuma – neljällä sisaruksella sama syntymäpäivä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On erittäin harvinaista, että useamman lapsen perheessä kaikki lapset syntyvät samana päivänä. Yhdysvalloissa Kristin Lammertin perheessä tämä poikkeuksellinen tilanne on kuitenkin käynyt neljä kertaa, kun kaikki hänen neljä tytärtään ovat syntyneet elokuun 25. päivä.

Viimeisimpänä syntynyt tytär Valentina syntyi kuukausi ennen laskettua aikaa ja liittyi näin ollen hänen sisariensa Sophian, Giulianan ja Mian joukkoon jakamaan tämän erityisen syntymäpäivän. Sattuma on hämmentänyt myös lääkäreitä, sillä neljän lapsen syntyminen luonnollisesti ja suunnittelematta täsmälleen samana päivänä eri vuosina on äärimmäisen epätodennäköistä.

Asiantuntijoiden mukaan tällaisen tapahtuman todennäköisyys on vain 1:1,285 miljardia. Kristin on itsekin hämmästynyt tilanteesta ja kertoo perheen olevan edelleen ymmällään tämän ainutlaatuisen sattuman vuoksi. Jokaisen neljän lapsen syntymän ajankohta ei ollut suunniteltu, eikä yksikään niistä ollut keisarinleikkaus.

Valentina syntyi jopa kuukautta ennen laskettua aikaa komplikaatioiden vuoksi, mikä teki syntymäpäivän jaetusta ajankohdasta entistä epätodennäköisemmän. Hänen isosiskonsa olivat kuitenkin koko ajan People-sivuston mukaan varmoja siitä, että pikkusisko syntyy juuri heidän syntymäpäivänään.