Applen iPhone 16 markkinoille: ”Saa todennäköisesti käytettynä jo alkuvuodesta”

Digi · Terhi Piiroinen

Älypuhelimista on tullut kertakäyttötuotteita joidenkin kuluttajien silmissä. Näin ei tietenkään ole, vaan käytettyjä puhelimia on mahdollista ostaa edullisemmalla hinnalla ja valmiiksi myös huollettuna. Applen iPhoneja ostavalla, kunnostavalla ja myyvällä Swappiella on valikoimissaan myös uusia malleja.

– Apple on julkistanut juuri uuden iPhone 16 -mallin. Osa kuluttajista saattaa jo pohtia, milloin iPhonen uusimman 16-mallin saa ostettua kunnostettuna versiona. Yleensä uusimmat, kunnostetut iPhone-mallit tulevat Swappielle vähitellen saataville lanseerausta seuraavan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla, eli tässä tapauksessa vuoden 2025 tammi-maaliskuussa, Swappielta kerrotaan.

Elektroniikkajätteen määrä kasvaa maailmassa tällä hetkellä viisi kertaa nopeammin kuin sen kierrätys. YK:n selvityksen mukaan maailmassa tuotettiin vuonna 2022 peräti 62 miljoonaa tonnia elektroniikkajätettä, mikä on 82 prosenttia enemmän kuin vuonna 2010. Määrän arvioidaan kasvavan edelleen 32 prosentilla aina 82 miljoonaan tonniin vuoteen 2030 mennessä.