Helsingin betonimöhkäleen arvoitus selvisi – tältä sen sisällä näyttää

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Hakaniemessä on meneillään katutöitä, jotka liittyvät Kruunusillat-liikennehankkeeseen. Äskettäin kaivaustöiden yhteydessä löytyi jotain, jota ei heti onnistuttu tunnistamaan. Kyseessä on noin 3 x 2 metrin kokoinen betonirakennelma, jonka arvoitusta selviteltiin parin päivän ajan.

Mysteerilöytö tehtiin Siltavuorenkadun S-marketin vieressä tien alta, ja siihen porattiin eilen reikiä. Tänään sisään saatiin ujutettua kamera, jonka avulla myös arvoitus paljastui. Kruununsillat-hanke tiedotti asiasta tänään ja julkaisi samalla myös kuvan betonimöhkäleen sisältä. Kuva on ikuistettu Elannon kellarin kautta, ja rakenteen katossa nähdään kaksi eilen porattua reikää.

– Mysteerimötikän arvoitus on ratkennut! Maailma ei ole entisellään. Työmaa sai johtolankoja kansalaisilta ja näin ratkaisu löytyi. Kyseessä on Elannon talon väestönsuojan hätäpoistumisreitti. Työmaa kävi talon kellarissa todentamassa asian, päivityksessä kerrottiin.

– Ennen kuin kummastelet, miksi tai miten hätäpoistumistie voi olla maan alla betonilla tukittuna, niin tässä selitys: Idea on, että jos talo romahtaa, ulkopuolelta voidaan kaivaa katu auki väestönsuojan poistumisluukkuun asti ja sitä kautta evakuoida, hankkeesta kerrottiin.

Kruunusillat-raitiotie ja Helsingin kaupunkiympäristö ovat pyytäneet rakennelmasta mahdollisesti lisää tietäviä kertomaan, mistä voisi olla kyse. Kruunusillat-raitiotien mukaan betonin läpi tullaan koeporaamaan, kunhan sitä varten on ensin kerätty hieman rohkeutta.