Huumekoirat nuuskivat pian kilpaa Vaasan kauppakeskuksessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa työskentelee virkahuumekoiria Rajavartiolaitoksen lisäksi muun muassa Puolustusvoimien, Rikosseuraamuslaitoksen, poliisin ja Tullin palveluksessa. Virkahuumekoirien kuten muidenkin virkakoirien kouluttaminen on pitkäjänteistä ja jatkuvaa työtä ja virkakoirat tekevät tärkeää työtä kansalaisten turvallisuuden eteen jokaisessa virkakunnassa.

Koiran hajuaistille ei ihminen toistaiseksi ole keksinyt korvaajaa. Nyt Suomen parhaat virkahuumekoirat kilpailevat suomenmestaruudesta Vaasassa 24.-26. syyskuuta. Rasteilla testataan kisapäivien aikana koiran ja ohjaajan osaamista tottelevaisuudessa, alue-etsinnässä, varastoetsinnässä, huoneistoetsinnässä, matkalaukkuetsinnässä ja ajoneuvoetsinnässä. Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan kisoja Vaasan keskustassa, Kauppakeskus Rewellissä, torstaina 26. syyskuuta päiväsaikaan.

-Tämän vuoden kilpailut ovat hyvin työnläheiset ja suurin osa kisapaikoista on sellaisia, joita ei ole rakennettu näitä kisoja varten. Ne ovat autenttisia etsintäpaikkoja, joissa vastaavissa paikoissa on tehty koirilla etsintää ja kuvaavat hyvin muun muassa Rajavartiolaitoksen tehtäviä, kuvailee kilpailunjohtaja merivartiomestari Rasmus Vikström Länsi-Suomen merivartiostosta.