Kelly Osbourne syyttää kuntoutuskeskuksia: ”Toivovat retkahdusta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kelly Osbourne on ollut avoin hänen suhteestaan huumeisiin ja alkoholiin vuosien varrella. Nainen on kertonut miten hänen kamppailunsa riippuvuuden kanssa alkoi, kun hänelle määrättiin opioidihoito leikkauksen jälkeen 13-vuotiaana. Sen jälkeen Osbourne siirtyi Vicodinista Percocetiin ja Percocetista lopulta heroiiniin, koska se oli halvempaa.

Kelly Osbourne on kertonut avoimesti toipumisestaan päihderiippuvuudesta. Osbourne osallistui TMZ:n dokumenttiin, jossa käsiteltiin näyttelijä Matthew Perryn tapausta ja huumeidenkäyttöä Hollywoodissa. Nainen teki melko rohkeita ja suoria väittämiä huumeidenkäyttäjien kuntoutuskeskuksista.

Kelly Osbourne kertoi haastattelussaan, että kuntoutuskeskukset voivat olla vaarallisia paikkoja huumeriippuvaisille. Osbournen mukaan keskuksissa voi oppia muilta käyttäjiltä uusia temppuja ja keinoja, jotka pahimmillaan vaikeuttavat toipumista ja altistavat henkilön uudelleen huumeiden käytölle.

Osbournen väitteet eivät jääneet tähän. Hän myös syytti kuntoutuskeskusten pitäjiä siitä, että he saalistavat keskusten heikoimpia ja haavoittuvimpia asukkaita. Hänen mukaansa tällaisilla tahoilla voi olla taloudellisia motiiveja saada potilaat retkahtamaan uudelleen, sillä hoidon jatkuva tarve tuo maksavia asiakkaita takaisin keskuksiin. Osbournen mukaan jotkut keskukset suorastaan toivovat asiakkaan retkahtavan kun he lähtevät kuntoutuskeskuksesta.