Telttaretkellä kadonnut 24-vuotias nainen selviytyi kaksi viikkoa erämaassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Esmeralda Marie Pineda -niminen nuori nainen löydettiin elossa Kalifornian erämaasta 12 päivän jälkeen, kun hän oli kadonnut Yuba-joen ja Sweetland Creekin alueella. Pineda oli ollut retkeilemässä ystäviensä kanssa, mutta päättänyt palata kotiin. Kotimatkalla elokuun 25. päivänä hän oli ilmeisesti eksynyt.

Seuraavana aamuna Esmeralda Pinedan ystävät olivat yrittäneet etsiä häntä, mutta turhaan. He olivat hälyttäneet paikalle apua ja 24-vuotiasta naista etsittiin päivien ajan isomman joukon avulla. Naista ei kuitenkaan löytynyt.

Pinedan laajemmat etsinnät aloitettiin nopeasti Nevada Countyn sheriffin toimesta. Haastavan ja vaarallisen maaston vuoksi etsintäoperaatio oli vaikea. Etsintäryhmät laskeutuivat ja kiipesivät vaikeakulkuisille kanjonialueille, ja lopulta syyskuun 6. päivänä sheriffin apulaiset onnistuivat paikantamaan Pinedan vuoristoiselta alueelta käyttäen maastoautoja.

Löytyessään Esmeralda Pineda oli People-sivuston mukaan vakavasti kuivunut ja aliravittu, mutta elossa. Pelastajat käyttivät helikopteria saadakseen Pinedan turvaan vaikeakulkuiselta alueelta. Pineda oli joutunut kiipeämään noin 240 metrin pystysuoraa nousua päästäkseen kanjonin reunalle, josta hänet löydettiin.