Parisuhteessa saatetaan riidellä. Älä kuitenkaan koskaan sano kinastelun tuoksinnassa, että: ”Olen pahoillani, että tunnet niin”. Vaikka tarkoittaisitkin hyvää, mitätöi kyseinen lause toisen tunteet yhdentekeviksi ja ikään kuin ne eivät olisi oikeutettuja.
Sen sijaan, että osoittaa pahoittelunsa toisen osapuolen tuntemuksille, kannattaa kertoa omista tunteista. Jos pahoittelee sitä miten toinen tuntee, voi se hämärtää kokonaan toisen osapuolen oikeuden siihen, miten hän asiat kokee. Samalla puolustelee pelkästään omia tunteita, vaikka molempien mielipaha tai alakulo on yhdenvertainen, Yahoon artikkeli muistuttaa.
Kun kumppanisi kertoo olevansa turhautunut johonkin mitä teit, niin sitä ei ole välttämättä helppo kuulla. Jos olet eri mieltä heidän kanssaan tai tunnet olevasi väärinymmärretty, voi yleinen reaktio olla surullinen, puolusteleva, vihainen tai sulkeutunut. Parisuhdeterapeutti Kaitlin Kindmanin mukaan kumppanukset voivat pyydellä liikaa anteeksi toisiltaan.
– Olisi parempi sanoa: ”Inhoan, että koet asiat noin ja teoillani on tuollainen vaikutus sinuun. Olen surullinen kuullessani tämän ja olen pahoillani siitä, mitä tein. Mitä voisin tehdä parantaakseni asian?, Kindman kehottaa sanomaan sen sijaan.