Äiti teki vauvan kädestä kipsivalun – hervoton yllätys odotti lopputuotteessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet vanhemmat teettävät tai tekevät itse muistoesineitä, joihin on ikuistettu se miten pieni heidän lastensa jalka tai käsi oli vauvana. Nyt sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään huvittava video, jossa eräs äiti yritti tehdä vauvansa kädestä kolmiulotteista kipsivalua.

Instagramissa leviävällä videolla nähdään miten Madison Hafen hajottaa kipsin ympärillä olevan muotin paljastaakseen lopputuloksen. Äiti ei pysty pidättelemään naurua kun muotin sisältä paljastuu pieni kipsikäsi, joka pitää keskisormea pystyssä.

– Hän todella näytti minulle mitä mieltä hän on käsitöistä, Hafen kirjoitti kuvatekstissään.

Vauvan jalan tai käden kipsivalussa käytetään menetelmää, jossa vauvan kädestä tai jalasta tehdään kolmiulotteinen muotti ja valos. Tämä prosessi luo tarkan ja yksityiskohtaisen kopion vauvan kädestä tai jalasta, ja sitä käytetään usein muistoesineenä, jolla voi ikuistaa lapsen varhaisen kehityksen. Tästä teoksesta jäi perheenäidille harvinaisen hauska muisto.

Käden tai jalan valamiseen käytetään turvallisia materiaaleja, kuten hypoallergeenisia alginaatteja, jotka kovettuvat nopeasti. Valos voidaan sitten maalata ja kehystää tai säilyttää koriste-esineenä. Se on suosittu tapa merkkipäivien, kuten vauvan syntymän tai kasteen, juhlistamiseen.