Nainen sytytti tahallaan maastopaloja – halusi flirttailla palomiesten kanssa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi kreikassa elokuussa levinnyttä maastopaloa on osoittautunut tahallaan sytytetyiksi. Tuhopolttojen motiivi oli jokseenkin epätavallinen. Palot sytyttäneen naisen kerrotaan halunneen flirttailla palomiesten kanssa.

Tulipalot syttyivät Kreikan Kerasitsassa 24. ja 25. elokuuta. Viranomaisten epäilys Tripolista kotoisin olevaa 44-vuotiasta naista kohtaan heräsivät, sillä hän oli paikalla molempien tulipalojen aikana. WION-uutissivuston mukaan poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että nainen oli sytyttänyt palot tahallaan tutustuakseen niitä sammuttaviin palomiehiin.

Nainen pidätettiin 26. elokuuta. Paikallismedian mukaan hänet tuomittiin 36 kuukaudeksi vankilaan. Lisäksi hänen täytyy maksaa vahingonkorvauksia noin tuhannen dollarin edestä. Maastopalossa ei aiheutunut henkilövahinkoja palokunnan nopean toiminnan ansiosta.

Maastopalot ovat piinanneet Kreikkaa viime viikkoina kuivan ja kuuman sään seurauksena. Taannoin maan pääkaupungissa Ateenassa levisi tuhoisia tulipaloja, jotka johtivat useiden paikallisten asukkaiden ja turistien evakuointiin.