Ratkeaako 12 vuotta sitten kadonneen suomalaisnaisen tapaus? Esitutkinta valmistumassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Turkulainen perheenäiti Minna Suominen katosi tammikuussa 2012. Nyt, 12 vuotta myöhemmin, mysteeri vaikuttaa olevan ratkeamassa. Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi tapauksen esitutkinnan.

Poliisi epäilee Suomisen joutuneen henkirikoksen uhriksi Turussa sijaitsevassa asunnossa ja sen edustalla rappukäytävässä 21. tammikuuta 2012. Lounais-Suomen poliisi on tutkinut asiaa tappona. Teosta epäillään naista, joka oli tapahtuma-aikana yli 20-vuotias.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalla oli tekoaikaan Suomisen ja epäillyn lisäksi asunnossa asunut mies. Hän menehtyi noin kaksi päivää henkirikoksen jälkeen. Miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Poliisi otti henkirikoksen uudelleen esitutkintaan elokuussa 2023, ja hyödynsi tutkinnassa hypoteesiajattelua. Tämä vahvisti osaltaan rikosepäilyä todennäköisimpänä tapahtumakulkuna. Marraskuussa poliisi sai esittämänsä pyynnön myötä yli 200 viestiä ja vihjettä sillasta, jolta Suomisen ruumis mahdollisesti hävitettiin.

Henkirikoksen esitutkinta on loppuvaiheessa, ja syyteharkintaan se siirtyy todennäköisesti syyskuun lopussa. Syytteen nostamiselle ei ole määräaikaa.