Kaahari poliisin tutkaan 196 km/h Vihdin kehätiellä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Länsi-Uudenmaan poliisia työllistivät viikonloppuna lukuisat kaahaajat. Poliisi tapasi esimerkiksi Vihdin Kehätiellä 80 km/h nopeusrajoitusalueella 125 ja 129 kilometrin tuntivauhtia ajaneet kuljettajat. Liikenteessä nähtiin kuitenkin myös vielä hurjempaa ylinopeutta ajaneita kuljettajia.

Porintiellä nähtiin viikonloppuna henkilöauto, jonka nopeudeksi poliisi mittasi 196 km/h. Alueella oli 100 km/h rajoitus. Lohjanharjuntiellä tavattiin puolestaan peräti kaksi kuljettajaa, joiden nopeus oli samaa luokkaa.

Jälkimmäisessä tapauksessa kuljettajat vaikuttivat poliisin mukaan ajavan kilpaa. Tien nopeusrajoitus oli 80 km/h, mutta kuljettajien mitattiin kaahaavan 196 kilometrin tuntivauhtia. Poliisi teki molemmista kuljettajista rikosilmoituksen.

– Viikonloppuna 20.-22.9. poliisille tuli selväksi, että kesän kovat nopeudet eivät vieläkään ole hellittäneet tien päällä, kertoo komisario Hannu Kontola tiedotteessa.

– Poliisi on kirjannut edellä mainitut tapaukset muun muassa törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina ja vakavaa piittaamattomuutta osoittavina liikenneturvallisuuden vaarantamisina, Kontola paljasti.