Skandaalin seuraus: Naomi Campbellilta kiellettiin hyväntekeväisyysjärjestöjen johtaminen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Supermalli Naomi Campbell on saanut viiden vuoden kiellon johtaa hyväntekeväisyysjärjestöjä Englannissa ja Walesissa. Brittiläisen hyväntekeväisyyskomission 26. syyskuuta 2024 julkaiseman raportin mukaan Campbell syyllistyi rahojen väärinkäyttöön johtamassaan Fashion for Relief -järjestössä.

Vuonna 2015 perustettu Fashion for Relief oli tarkoitettu keräämään varoja ympäristö- ja humanitaarisiin tarkoituksiin, mutta komission mukaan vuosina 2016–2022 vain 8,5 % järjestön menoista käytettiin hyväntekeväisyyteen. Naomi Campbell ja muut järjestön jäsenet käyttivät People-sivuston mukaan varoja henkilökohtaisiin luksusmenoihin, kuten kalliisiin lentoihin, hotellimajoituksiin ja kylpylähoitoihin.

Järjestö lopetettiin maaliskuussa 2024, kun epäselvyydet tulivat julki. Raportissa kerrottiin myös, että järjestön rahaa oli käytetty muun muassa 14 800 euron arvoiseen lentoon, joka järjestettiin taiteen ja korujen kuljettamiseksi hyväntekeväisyystapahtumaan Cannesissa.

Campbell on kiistänyt syyllisyytensä ja ilmaissut huolensa syytöksistä. Hän kertoi, että ei ollut itse järjestön hallinnasta vastuussa. Campbell on vakuuttanut edelleen, että kaikki kerätyt varat oli tarkoitettu hyväntekeväisyyteen ja että hän selvittää tapahtunutta saadakseen totuuden esiin.